BV Certification ISO9001

BV Certification ISO14001

  • Дарителска кампания за "Придобиване на родната къща на Георги Данчов - Зографина"

  • Преброяване 2021

  • Фестивал на Лавандулата Община Чирпан и с. Средно градище

  • 1
  • 2
  • 3

Индикативни програми за развитие на селата – среща в село Златна ливада

На 25 февруари се проведе общоселкото събрание в село Златна ливада, на което Ирина Панева – кметски наместник на селото, представи годишната програма за развитие на селото. На срещата присъства заместник - кмета на община Чирпан Румен Тунанов. Втори мандат кметски наместник госпожа Панева има опита и умението да планира, да организира и да обединява. Да почистят улиците и да окастрят клоните на дърветата, за да може сметосъбиращата машина да минава по тях – бе първият проблем, който хората от селото се ангажираха да решат със собствени средства и труд.

В последвалия разговор се очертаха редица проблеми, оставени без решение години наред, но и не малко предложения за бъдещо развитие и възможности за инвестиции. Тревожна е информацията за голям теч на питейна вода в землището между селата Златна ливада и Целина. По сведения на хората от двете села този теч е от години и не са взети никакви мерки. Румен Тунанов се ангажира да бъде сигнализирана ВиК , за да се установи каква е аварията и да се предприемат действия за отстраняването ú. Заместник- кмета на община Чирпан заяви, че до дни ще бъде поставен знак “ В18” на пътя, който свързва автомагистрала “ Марица” и с. Златна ливада, а през следващия месец ще започне ремонта на уличното осветление в селото и почистването на гробищния парк. Категорично и обещано са определенията за ангажимента на Община Чирпан да се постави парапет на моста над реката, който свързва селото с поляната под манастира, заяви господин Тунанов. До празника на селото и манастира през месец май, ще бъде почистен пътят от разклона на републиканския път между Зетьово и Целина до селото.
“ Златна ливада е село с прекрасни възможности за развитие на туризъм и отдих- казват хората от селото – Наследниците на собственика на сградата на бившето училище са обявили имота за продажба. Ако се намери инвеститор, който да е вещ в хотелиерството, ще може да се предлагат и туристически услуги с по - продължителен престой.” А предложението на хората от с.Златна ливада за създаването на екопътека хармонира със заложената цел в програмата за развитие на кмета Крачолов за създаване на система от велоалеи от града до селата и оформя концепцията за здравословен и природосъобразен спорт и туризъм.

mig-chipran

Вход

July 2022
S M T W T F S
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6